I just came to say hello


Den nya locktången funkar fint. Nytt linne från Carlings, 99 kr på rea.


Dagarna går snabbt nu under lovet.
Imorgon är det redan nyårsafton, tänk att ett helt år har gått och att ett nytt ska påbörjas. Jag hoppas att 2011 kommer bli ett roligt och fint år. Mina nyårslöften är att ha godislöfte och att träna massor, det kommer jag klara lätt som en plätt! Tolvslaget firas hemma hos Oscar med middag och khom loy. Ikväll blir det vampire diaries med mamma och kanske någon bra film.


26 december



Nu är jag hemma igen efter att ha sett den nya Narnia på bio.
Den var riktigt bra, både spännande och fin. Jag och mamma kollar på Robin Hood och ska strax provsmaka det nybakade brödet med valnötter, pumpakärnor, mandlar och linfrö i. Det har mest blivit filmtittande och mys i helgen, fast i lördags storstädade vi Oscar rum och idag var vi iväg på mellandagsrean. Jag köpte ett linne och en kofta från Carlings och ett par jeans från Only. Jag är så sugen på att träna, men det sätter förkylningen tvärt stopp för. Så fort jag är frisk ska jag springa iväg till gymmet. Godnatt på er!


feliz navidad


Några av årets fina julklappar.

Malva hade också julkänsla.


En riktigt God Jul på er allihopa!
Vi har ätit en god fiskgryta med saffran i och öppnat våra fina julklappar. Nu sitter vi bänkade framför tvn och tittar på Kalle Anka tillsammans. Jag fick en jättefin halsduk från Zara av Nellie och en locktång av mamma som jag har önskat mig. Den ska provas strax! Tyvärr är det snöstorm ute på Österlen, så min låtsaspappa kunde inte vara med och fira med oss. Tänk så många som är insnöade idag eller som inte kan ta sig någonstans med tåg och som missar julen med familjen. Förhoppnigsvis går min buss sen, då jag ska till min älskling och fira jul där. Det kommer bli så mysigt! Nu ska jag kolla vidare med familjen, puss på er!

råsunda specialbröd



Igår bakade vi ett supergott bröd med nötter och russin i, det blev väldigt mumsigt.

Idag firar jag och syrran jul med pappa.
Jag gjorde precis klart min apelsin med nejlikor i, det luktar så gott. Vi har redan hunnit byta julklappar för ingen av oss kunde hålla sig. Jag fick tusen kronor, så jag kan välja själv vad jag vill köpa. Jag tror jag ska spara det i min reskassa, fast jag kanske fyndar något fint på rean nu i mellandagarna också. Syrran sitter bredvid mig och lär sig sin ritplatta till datorn som hon fick. Imorgon blir det ännu mer julfirande hemma hos mamma och sen med Oscar och hans släkt på kvällen. Det har redan börjat mörkna ute, tur att snön lyser upp. Vi ska snart gå ut en lång runda i snön så att Malva får rasta sig ordentligt, sen ska vi spela de gamla favoritspelen Lara Croft och Crash Bandicoot.

going all the way down then up again



Några favoritringar och fint halsband från JC, om jag inte minns fel.

heavy in your arms



Bara två dagar kvar till julafton.
Jag är i full fart med att slå in julklappar och skriva roliga rim till. I eftermiddag blir det pepparkaksbak och julpyssel här hemma, granen ska pyntas och så ska vi se på Santa Buddies (Tinyyy!). Igår var jag på Burlövs center med Oscar för att hjälpa till med julklappsköp. Jag fyndade en snygg top med urringning i ryggen och ett linne att ha till sommaren, jag ska visa sen. Det är en riktigt vargavinter i år, det var -20 grader på landet igår kväll och dimman låg tät längs med vägen. Det ska blåsa och snöa ordentligt på julafton, så jag hoppas alla kommer fram till sina familjer och inte sitter fast i ett dike när det är Kalle Anka. Nu ska jag in i en varm dusch och sen träna min lilla terrier på sök.

let it snow




Vilket underbart vinterparadis det är ute, snön glimmar och solen skiner.
Jag hjälpte precis mamma att sätta upp granen, imorgon kväll ska vi klä den med ljus och allt fint julpynt. Julmusiken är på för fullt här i bakgrunden. Det har varit en mysig helg. I lördags var jag i Malmö med min syster och pappa för att köpa julklappar och igår lagade jag julmat med Oscars familj. Innan i morse var jag hos tandläkaren för att spänna tandställningen, tänderna har äntligen börjat bli fina. Nu ska jag ta bussen in till stan för att möta upp min älskling. Ha en fin dag!


inga drömmar är för stora


Hej på er i snövädret.
Det är så vacker ute nu med all snö, imorse var det alldeles dimmigt också. Det kommer bli en riktigt mysig jul! Jag har varit duktig och simmat 1000 meter med en kompis innan i förmiddags, sen gick vi en runda på stan. Jag fick köpt en till julklapp, så nu har jag bara den svåraste kvar. Finns det nåt klurigare än att köpa present till sin pojkvän? Men jag ska nog komma på nåt bra, det brukar jag göra. Nu kommer Oscar hit när som helst, vi ska laga tacos och se nån bra film. Ha en rolig fredag!

Imogen Heap – Hide And Seek
Imogen Heap – Goodnight And Go

first breath after coma




Bilder från www.weheartit.com

Tillbaka på internatet med pepparkakor och tända ljus.
Det har varit en mysig och rolig helg med älskling och kompisar. Resan gick väldigt snabbt, jag fick åka i ett av dom nya pågatågen. Det kändes som om man var i ett rymdskepp eller nåt, väldigt fräsiga måste jag säga. Igår var jag med Oscars släkt och gjorde massa pepparkakor och lite julgodis. Tog med mig några upp som jag sitter och mumsar på och lyssnar på syrrans fina lista "vinter och sånt" med massa härliga låtar. Nu ska jag krypa ner i sängen med en bra bok och bara ta det lugnt. Ha det fint!


fika och julklappsköp



Så var det fredag igen.
Tog bussen in till stan i eftermiddag för att fika med en kompis på Ariman och köpa lite julklappar. Sen efter det mötte jag upp mamma hos frisören och passade på att klippa luggen igen, attans vad snabbt den växer. Jag tvingade iväg mig till gymmet innan också och nu efteråt känns det så himla bra i kroppen. Det är så härligt att jag har kommit igång ordentligt med träningen. Om ett tag ska jag iväg för att träffa kompisar, får se vad vi hittar på för kul!

wishlist



Jag plockade fram mina paintskills (eftersom jag inte har photoshop) och fixade ihop årets önskelista. Med en mindre kamera blir det lättare att ta mer bilder, så det hade varit en perfekt julklapp. Systemkameran är stor och klumpig och jag sliter på den när jag tar med den överallt. Att gå in i hos vargarna är något jag alltid har drömt om, det hade varit helt magiskt.


London - del 5





Frukostarna i London var så mysiga.
Det var så varmt ute att vi kunde äta frukost utomhus på morgnarna. Vi hade ett café precis under lägenheten, så det var perfekt. Vi käkade mozzarellatoast, crossiant och varm choklad båda dagarna och ägaren skrattade åt oss. Han var så snäll och fyllde på våra muggar och började prata om Sverige med oss. Önskar jag kunde spola tillbaka tiden så att jag och Oscar satt där i solen nu.


London - del 4


Vi var i Camden två gånger för där fanns så otroligt mycket att titta på. Jag köpte en söt klänning och Oscar hittade lite presenter. Det fanns mat överallt! De som stod och sålde försökte få en att köpa och prova deras mat, så man behövde inte oroa sig för att gå runt hungrig precis.

Inne i de gamla stallarna fanns det massor av second hand och vintagesaker, till exempel kläder, väskor, böcker osv.


Vi träffade på en riktig cooling till räv!

Där fanns en vagn fylld med flera våningar av olika sorters donuts. Vi smakade en med äpplekräm i. Jag ångrar nästan att jag inte provade fler för dom var så himla goda, men det får bli nästa gång!

Där fanns roliga skyltar och planscher lite här och var.


Vi var också i vackra Hamstead Heath som är ett stort naturområde, dock var vi så trötta i benen så vi orkade inte gå särskilt långt. Vi satt på en bänk och pratade istället, och jag hade köpt massa goda vindruvor.

De två sista dagarna gick vi runt på Oxford Street bland Zara, Topshop, H&M, Urban Outfitters och massa andra roliga affärer. Det blev några presenter till familjen och så köpte jag och Oscar saker till varandra. Jag trodde faktiskt att jag skulle shoppa mer än vad jag gjorde, det får bli mer av det nästa gång.

Sista kvällen bjöd Oscar mig på Jamie´s Italia för att fira att vi hade varit tillsammans i 17 månader. Det var så himla mysigt och väldigt god mat. Särskilt efterrätten som var en varm chokladbrownie med hallonsås och smält choklad över med äkta vaniljglass sidan om.

London - del 3

Det jag älskar med London var att alla var så spontana, positiva och hjälpsamma.
Man hittade på saker hela tiden tillsammans. Blev det en vanlig hemmakväll till exempel, så gick vi och hyrde film och köpte godis. Det var socialt hela tiden och man hade aldrig tråkigt en sekund.


I närheten av Anjas lägenhet fanns det en gigantiskt övergiven kyrkogård med gravar från flera århundraden tillbaka där folk joggade och rastade sina hundar. Det var ganska mörkt där inne och lite obehagligt med de krossade, öppnade och bortglömda gravstenarna som fanns överallt. Helt klart ett häftigt ställe för fotografering.


En solig morgon var det en bondmarknad inne på en skolgård där dom sålde allt från grönsaker, fisk och choklad till sylt och bröd.


En av de bästa sakerna vi gjorde var att åka ut till en stor ridskola som låg bara en kvart ungefär ifrån Anjas lägenhet om man tog buss. Jag blev så ridsugen när jag var där. Hästarna hade det fint och stallen var stora, men de stod på stengolv utan halm vilket verkade lite konstigt. Det var många gröna hagar och där fanns ett stort ridhus och flera padockar. Man kunde till och med hyra egen stallplast och ha sin egen häst där, vilken dröm!

Och så lite mer pussbilder såklart.




Vi var även på Brick Lane, tyvärr var där bara stormarknad på helgerna men där fanns massor av folk ändå. Det var inte lika mycket turister som i Camden, vilket var ganska skönt. Där såldes allt från mat från hela världens olika hörn till gamla batterier och cyklar. Där fanns en cool mathall där det fanns massor att välja på. Jag käkade en riktigt god fiskgryta med nudlar till och så fick vi svensk fanta!


En eftermiddag när solen höll på att gå ner så hyrde vi en trampbåt i Hyde Park. Det var en stor svan som försökte attackera vår båt, det var faktiskt läskigare än vad det låter. Jag trampade såklart hela tiden hehe.. Nej, jag var mer upptagen med att fotografer allting i det vackra ljuset.

London - del 2

Godmorgon på er!
Jag har varit uppe sen länge eftersom att jag har varit hos tandläkaren. Halva munnen är helt avdomnad av all bedövning, så nu får jag inte äta på flera timmar. Här kommer lite fler bilder från resan. Jag längtar tillbaka så mycket när jag tittar igenom alla bilderna!


Det här var första gången vi fick sitta längst fram där uppe i en dubbeldäckare. Det kändes lite läskigt i början innan man hade vant sig vid att trafiken kör tvärtemot vad den gör här i Sverige.

Varm choklad i Hyde Park.

"Åh titta en ekorre!" Jag var jätteglad och försökte få en bra bild innan den försvann in bland buskarna.

Men sen kom den lite närmre haha, jag är ju van vid våra livrädda ekorrar i Sverige.


Ännu mer varm choklad och härliga promenader i Hyde Park. Det var helt perfekt att åka under denna årstiden i november, det var lagom varmt och man orkade titta runt utan att svettas ihjäl som man gör på sommaren.


Efter mycket letande så hittade vi tillslut stallen, fast det var stängt just den dagen och det kostade runt 700 kr att skritta en timme runt parken. Det kändes inte riktigt värt det om man vill rida på riktigt. Det var häftigt att se ett litet stall mitt inne i en sådan stor stad, bland vanliga hus och lägenheter.


Vi var inne på National History Museum för att kolla på urtidsdjur och dinosaurier. Dom hade byggt upp en mekanisk t-rex som såg väldigt verklig ut. Det var lite läskigt när man stod nära och den visade sina stora tänder och morrade.


Några kvällar var vi ute på puben tillsammans med Anja (Oscars kusin som vi bodde hos) och hennes kompisar. Denna kvällen var det Halloween-kväll på en av pubarna som låg i närheten.


En kväll var vi bjudna på middag hos några andra av Anjas kompisar. Vi åt supergod sushi som vi gjorde själva! Dom hade två bulldoggar, en liten söt valp och en äldre som dregglade slem och snarkade. Det var en väldigt trevlig kväll, till och med jag vågade prata ganska mycket engelska.

London - del 1

Det här är den bästa resan jag någonsin gjort!
Vi hittade på så mycket roliga och mysiga saker varje dag. Hela den veckan betydde så mycket för mig och gjorde hösten tusen gånger lättare. Det blev massa skrattande och pratande, god mat och spännande äventyr. Jag tänkte lägga upp bilderna i olika delar så det inte kommer i en smet på en gång. Det blev ungefär tusen bilder och det tror jag inte ni orkar titta på hehe..


Första dagen gick vi en lång och mysig runda kring Themsen efter att ha käkat vår först måltid i London, nämligen fish and chips. Det blev massa skratt, varm choklad och så tvingade jag Oscar att ta pussbilder hela tiden.

Vi bad en främling ta en bild på oss framför Big Ben och allt hon sa var "sexii" samtidigt som hon låtsades vara en proffsfotograf. Det var inte lätt att hålla sig för skratt hihi! Fast man ser mig knappt bakom allt hår, det blåste ganska mycket.

Vi gick runt där fram tills kvällen, då vi satt på en bänk och såg på solnedgången.
Det var ganska romantiskt faktiskt, det var hela resan.
Vi avslutade kvällen med picknick på golvet och käkade hemmalagad tomatsoppa och ostmackor.

Imorgon bitti ska jag till tandläkaren redan vid halv åtta för att laga ett litet hål, jag känner peppen.
Det får bli fler bilder imorgon, nu säger jag godnatt!


julstämning



Så, nu är magen mätt och belåten.
Har precis käkat lite havregrynsgröt med russin och mandlar, nya favoriten! Strax börjar Halv åtta hos mig så jag ska bänka mig framför tvn. Hittade precis en perfekt lista på spotify nu till jul som spelas i bakgrunden här hemma ---> Julstämning . Ska försöka hinna lägga upp lite bilder från Londonresan som jag och älskling gjorde nu i höstas. Den bästa resan någonsin!


18 månader




Idag har jag och Oscar varit tillsammans i 18 underbara månader.
Du gör mig så lycklig, jag hoppas att det alltid kommer att vara vi två.
Bilderna är från förra lördagen när vi var i Malmö tillsammans. Planen var att köpa lite julklappar, fast jag hittade bara en tröja och ett par söta trosor från Gina. Vi käkade på Entré och jag åt en vegetarisk tallrik med massa gott på, mumsigt. Nu är det bara två veckor kvar till jul, tiden har gått så snabbt. På lördag ska vi köpa julgran, det är alltid lika mysigt att klä den tillsammans.


2010-12-07



Hej på er. Jag kände för en förändring, så jag har tagit bort alla gamla inlägg och så hjälpte systern min att göra en ny och enkelt design. Förhoppningsvis blir det lite mer bloggande nu framöver!



RSS 2.0