höstlov

 
Eftersom vi inte har några obligatoriska föreläsningar denna veckan och bara egna studier, så känns det faktiskt som höstlov ändå. Ruskigt regn varierat med blå himmel och frisk luft, varm choklad, brasa, filmmys, gos med katten, promenader med hundarna, äventyr med min älskling, tid med familjen och lugna morgnar. Trots detta lockar studierna och det pirrar i mig när jag öppnar böckerna. Mycket på grund av att tentapressen är över och att jag kan läsa det jag tycker är intressant. Jag håller på med en livsberättelserapport där vi ska koppla det riktiga livet med pedagogiska begrep från kurslitteraturen. Jag är så lycklig att jag har kommit in på detta programmet, det känns helt rätt!

tentaplugg

 
Dag två på tentan och det börjar pirra ordentligt i magen, men jag försöker tänka positivt och att allt kommer gå galant. Efter en lugn frukost med nybakade bullar och drickyoghurt så är kroppen redo för ännu en dag med plugg. Huvudet känns inte lika på hugget, men jag gör mitt bästa i alla fall. Skickar all min kärlek och massa ljusa tankar till dig min älskade syster. Du är så stark. Jag älskar dig!

tillbaka till vår drömstad

 
Jag och Oscar har bokat flyg och hotell till vårt älskade London i 4 dagar! Så om en månad får vi återvända till vår favoritplats. Som vi längtar!

en ny vecka

 
Så var det måndag igen. Veckorna flyger fram nu för tiden bara för att det händer så mycket kul. Denna veckan blir det massa plugg för vi får vår hemtenta på onsdag som ska in på fredag. Det ska bli spännande med en utmaning. Så jag ska dyka djupare ner i mina böcker och läsa vidare om genus.

mamma hemma igen

 
Efter två månader på Hawaii så är mamma äntligen hemma igen! Så i lördags åt vi god mat och snackade igenom allt som har hänt sen sist. Supermysigt!

17 oktober


sepulchre

 
Nu har jag börjat läsa del två av "Labyrinth", på engelska såklart. Det är så mysigt att försvinna in i en bok såhär på hösten när regnet och blåsten håller en inomhus. Idag blir det plugg med tjejerna inför tentan. Allt klarnar upp mycket tydligare när man pratar om böckerna, plus att det är kul att bara ses och snacka massa.

brunch på Hilton

 
Idag tog jag och älskling tåget in till Malmö där han bjöd mig på en fantastiskt brunch på hotell Hilton. Där fanns så mycket gott! Där fanns allt från frukt, smoothie, pannkakor, surdegsbröd, färskpressad apelsinjuice, ckokladfontän, crossiant till olika sorters ostar, sushi, ostron, krabba osv. Regnet föll utanför och mysig musik var på i bakgrunden. Det kändes som i en romantisk film. Tack älskling för en underbar söndag!!

gymkort

 
Så tog jag äntligen tag i det där med träningen och det känns så sjukt bra. Nellie följde med mig och visade maskinerna och peppade mig. Det blev ganska många skratt när jag gjorde fel! Efteråt kändes det så härligt i kroppen och imorgon är det dags igen. Är supertaggad på att köra på regelbundet nu och se skillnad på hur jag mår psykiskt och fysiskt. När vi kom hem så hade pappa köpt varsin kanelbulle till oss från stenugnsbageriet och det går liksom inte att tacka nej till. Även fast man kommer direkt från gymmet. På kvällen skypade jag äntligen med mamma igen. Nu är det bara en vecka kvar tills hon kommer hem, längtaaar!

regnig lördagsmorgon

 
Regnet smattrar mot rutorna och på innergården brinner det ljus i ljuslyktor från middagen Oscars pappa hade igår. Katten ligger och sover i fåtöljen och nyhetsmorgon går på i bakgrunden. Jag och älskling började morgonen med att titta på fina rescue dog-klipp och jag insåg vad jag egentligen vil göra i livet. Men att rädda hundar är inget man kan leva på tyvärr. Just nu sitter jag och läser i "Det lekande lärande barnet" som är riktigt intressant. Oscar sitter bredvid och spelar guildwars. Mysigt att man kan vara tillsammans fast att man gör olika saker. Så nu är magen mätt efter en mumsig frukost och jag är redo för dagen. Det blir plugg med systern min och så ska jag masa mig till gymmet för att köpa årskort och köra ett första pass. Det är bara att göra det, sen kommer jag längta till nästa gång.

förberedelser

 
Jag har ingen aning om hur en hemtenta fungerar och hur svårt det är, men jag börjar i alla fall i tid med att försöka göra sammanfattningar av böckerna och föreläsningarna. Ikväll åt jag och älskling varmrökt lax med mandelpotatis och romsås, supergod fredagsmiddag. Jag har varit "ledig" idag vilket har varit behövligt, och det känns så mysigt att ha lördag och söndag framför sig. Hoppas att alla får en underbar helg!

långhelg

 
1. Nypressad apelsinjuice, färsk mango och rågbulle med ost och aprikosmarmelad. 2. Lunch på Malmös Nation med Linnea och Angelica. 3. Hälsade på pappas jobb med Malva. 4. Gosig katt på morgonkvisten. 5 och 6. Underbart höstväder och åkrar utanför sovrummet.

70-tals tema och schlagerkväll

 
Gud vad jag älskar dessa tjejer alltså, bästa klassen! Jag har aldrig känt mig så hemma bland andra människor som jag gör just nu. Ser fram emot tre underbara år på detta programmet!

plugg framför brasan

 
Skolan går bra just nu och det känns underbart, men jag antar att ångesten kommer krypande när det är dags för hemtenta snart. Med en positiv inställning och mycket förberedande så hoppas jag det går som en dans. Det är mycket grupparbete nu vilket är superkul. Jag stortrivs med min grupp och vi jobbar riktigt bra tillsammans. Jag har insett nu att jag faktiskt lär mig bäst av att diskutera ämnet med andra, istället för att sitta hemma och läsa själv. Hösten har kommit på riktigt nu i alla fall, löven färgas och faller, åkrarna omkring huset blir plöjda, hästarna kommer in från betet osv. Därför har brasan i vardagsrummet blivit min favoritplats nu. Nu ska jag fortsätta med en sammanfattning. Hoppas att allt är fint med er som läser!


RSS 2.0