fina människor

Jag tänkte skriva ner mina favoritbloggar nu när man har tid att läsa under jullovet. Klicka vidare och inspireras!

Flora
En kreativ tjej som alltid har ett leende på läpparna och som skriver vackra texter om livet, kärleken, tonårstankar och tipsar om foto och böcker. Har en fantastiskt garderob och man kan inte bli annat än glad varje gång man klickar in.



Niotillfem
En underbar blogg om retrokläder, resor, vänner, utekvällar, utflykter, att flytta utomlands, vackra texter, kärlek och boktips i en salig blandning.



Grodprins
Två härliga, äventyrliga tjejer som gav sig iväg med en enkelbiljett och som nu lever livet i världens underbaraste stad nämligen London. Träffade på Linn och Olivia på en pub i höstas och de är lika fina och underbara i verkligheten som på bloggen!



Lyluandblue
Jag tröttnar aldrig på dessa vackra, inspirerande och härliga fotografier. En blandning mellan modernt och retro. Favoritbilderna är inredning och naturbilderna.




Browndresswithwhitedots
Massor av fantastiska djurfotografier, kläder, mat och inredning som sätter fart på kreativiten i dessa mörka vinterkvällar.



Angelica Blick
En fantastisk kvinna med ögat för att kombinera alla sorters kläder och förvandla det till perfekt matching. Jag beundrar hennes kreativitet och förmåga att komma på nya ideér.


Fashiontoast
Häftiga och välredigerade fotografier från hela världen där man följer hennes modevardag med inspirerande bilder från modevisningar, galor och utekvällar.


Kenza
En drivande, glad kvinna som skriver om sin vardag som modell och egen företagare i Stockholm med inspirerande outfits och fullspäckade dagar.


Det var allt för denna gången. Nu ska jag titta ikapp alla avnitt från julkalendern som jag har missat.


att sätta ord på känslor


Bild från Lyluandblue.


Idag tittade äntligen snön fram. Även fast det mest var regnblask och inte la sig på marken, men man hann ändå få lite julfeeling. Nu har jag tänt massa ljus på rummet och håller på att sortera bland mina kläder. Ett varmt bad med massa skum laddade batterierna. Annars har det varit en väldigt lugn helg. Nu är alla julklappar inköpta och ligger prydligt inpacketerade under granen i vardagsrummet. Idag är det mindre än en vecka kvar, så mysigt. Jag längtar efter det nya året, inför alla förändringar och äventyr som väntar på en.

onsdagsregn



Vissa dagar kommer allting ikapp. Tillslut rinner bägaren över och idag är en sån dag där allting känns tvivelaktigt och falskt. Då är det bäst att bara stänga av sig för att inte gå under av tankestormar och försöka göra saker som gör en glad istället.


trettonde december







Bilder från Lyluandblue.

Såg precis att Coldplay släpper biljetter imorgon till Stockholm Stadion. Det hade varit en dröm att få se dom igen. Idag började jag morgonen med lucia på tvåan och sen har musikhjälpen gått på, faktiskt ganska mysigt när man sitter och pluggar. Var är snön när regnet bara faller ner? Jag tycker faktiskt det är dags för den att titta fram nu.

potterybarn





Bilder från potterybarn.

Om jag bara fick välja en favoritaffär, så hade det utan tvekan varit Pottery Barn. Alla saker är så extremt fina och vackra. Det är lätt att glömma läxhögen när man drömmer om sånt här.

malmötripp och tredje advent





Det har varit en underbart mysig helg. I lördags var vi på en julmarknad i Malmö och tittade runt bland affärerna i stan. Sen åt vi godaste salladen på Barista och köpte lite julklappar. När vi kom hem så satte vi igång brasan, tände massa ljus, mumsade på lördagsgottis och såg film. Igår var en sån där lugn adventssöndag med god mat, härlig promenad i kylan, tv-spel och film. Ibland behövs det lite återhämtning. Här i bakgrunden går julmusiken på repeat. Det är mindre än två veckor kvar till julafton nu, som jag längtar. Nu framöver blir det plugg plugg plugg.

Malva 3 år



Jag minns när det lilla knytet låg i mitt knä på väg hem från Markaryd, bara åtta veckor gammal. Tyvärr finns inga av valpbilderna kvar eftersom hårddisken är kraschad. Det är så roligt att se hur mycket både hon och jag har utvecklats tillsammans under dessa tre åren i skolan. Det är alltid lika härligt att göra framsteg och träna tillsammans. Mer ivrig, lättlärd, arbetsvillig och positiv hund får man leta efter. Tiden går snabbt när man har roligt!


origami


Vackra fåglar som jag fått av min syster. En av veckans fotouppgifter om olika skärpedjup. 

Nu är det bara en natt kvar på internatet, sen är jag äntligen på väg hem till Lund igen. Har haft en lektion idag, så det har varit en lugn dag. Imorgon är det dags för fotografisk bild igen, så då ska det framkallas foton, fotograferas inne i studion och skrivas en massa. Nu ska jag packa inför hemfärden imorgon. Ha en fin kväll!

2,5 år, vi två


Längst upp på en dubbeldäckare i höstas i vackra London. Längtar tillbaka så mycket!

Idag har vi varit tillsammans i 2,5 år. Det ska firas till helgen! Jag älskar dig Oscar.

adventstider




Bilder från bland annat Granit och Lyluandblu.

Finns det något mysigare än att förbereda inför julen? Att baka pepparkakor och lussebullar, ta fram tomtar och stjärnor, känna lukten av granen, se snön falla mjukt mot marken, köpa julklappar som man vet kommer göra nära och kära glada, gosa in sig i en filt framför brasan och läsa en bra bok eller se en glad film, ha på sig raggsockar, haldsukar, stickade vantar och mysiga tröjor, titta på julskyltningen i stan, tända adventsljusen varje söndag, följa julkalendern, vakna upp på julaftons morgon och känna förväntningen ligga i luften. Jag älskar allt som har med julen att göra och längtar efter att få fira in julen för första gången i ett eget hem med familj och vänner.

home is wherever I'm with you





Bilder från bland annat lylaandblu och myidealhome. Det går inte att tröttna på deras bilder.

Lite inspiration såhär på kvällskvisten är aldrig fel. Går i inredningsdrömmar och längtar efter studenten. Men nu är det inte långt kvar till det efterlängtatde, underbara jullovet, sen är det bara sista terminen kvar. Jag har inte så mycket att skriva om just nu, så bloggen får gapa tom ett tag. Jag såg världens finaste stjärnfall i lördags natt. Det var helt nära och man såg hur det brann medans den föll. Var bara tvungen att skriva det. På fredag ska vi äntligen klä granen och julpynta fint i lägenheten. Till helgen blir det julklappsjakt, plugg och massa mys framför brasan med bra filmer. Nu fattas det bara lite vitt på hustaken, sen är det jul på riktigt.



RSS 2.0