brunch på Stadsparkscafét

 
Igår blev vi bjudna på brunch av Oscars farmor och farfar! Det var så mysigt att äta gott och prata allesammans. Det har varit en lugn helg hemma hos pappa och min systeryster. Vi har mest tittat på film och så har jag försökt plugga lite. Sociologin är betydligt tyngre än vad jag trodde den skulle vara, men det är bara att kämpa på. Imorgon ska jag masa mig till gymmet igen, har mått dåligt och konstigt i veckan så har inte vågat träna. Nu mår jag bättre i alla fall. Hoppas att ni alla har haft en underbar helg!

lyckliga tillsammans


pannkakstisdag

 
Idag stannade jag hemma för att plugga framför brasan och få lugn och ro. Känner att jag har svårt att slappna av just nu plus att jag har extrem huvudvärk, så det fick bli en hemmadag. Jag lagade tre pannkakor till lunch med kesella och tinade bär, supergott. Jag har inte tränat på en vecka nu och känner hur saknaden och ångesten i kroppen växer efter varje dag som går. Får ta tag i det där imorgon, så jag kan må bättre psykiskt och fysiskt igen. Träningen får mig att slappna av och endorfinerna är guld värda. Älskar känslan av att somna när man vet att både kropp och knopp har fått arbeta.

favorit i repris

 
Mysigaste söndagen på länge.

tentan är över och lättnaden total

 
Så var det äntligen över och jag känner mig så otroligt nöjd med mig själv! Jag har lärt mig så enormt mycket denna kursen som jag kan ta till mig. Jag laddade upp med gröt och en varm dusch halv sex imorse och läste igenom det allra viktigaste en sista gång. Sen när jag väl satt i den stora skrivsalen tillsammans med 600 andra elever så kände jag mig faktiskt lugn och trygg i mig själv. Efter tentan blev det fikamys och efter-tentan-snack med några underbara tjejer i klassen. Vänner är livet! Just nu sitter jag på vårt rum här i ett snöklätt Uppåkra och myser med choklad, tända ljus, brasa och den nya kurslitteraturen framför mig. Kan inte låta bli att tjuvtitta och börja snegla på sociologin. Ikväll ska vi äta sushi, så himla gott! För min del blir det med krabbkött, avokado, grönsaker, räkor och algsallad såklart. Imorgon blir det träning och sen hejdåmys med mamma som snart åker till andra sidan jorden. Kommer sakna ihjäl mig.

rondellhunden fryser om tassarna


älskade träningsvärk

 
Äntligen frisk! Jag har tränat hårt både måndag och tisdag morgon och det känns så himla bra! Idag fick det bli en powerwalk i snön med Malva och städning innan det blev dags att sätta igång med plugget. Jag känner mig starkare än på länge när jag kan varva träning med hälsosam och mättande mat, vänner, familj och Oscar. Sådant fyller på energin ordentligt, vilket kan behövas i tentatider. Lite nervös inför fredan är jag allt, mest orolig för att all information inte har fastnat, men jag kan inte göra annat än mitt bästa. Nu blir det jag och psykologiboken resten av dagen.

ny kurslitteratur

 
På måndag börjar sociologin och det ska bli så spännande. Älskar att börja med nya saker!

de senaste dagarna


lugn morgon

 
Varm dusch, dimma på fälten, varm choklad i favoritkoppen, nyhetsmorgon, stickad tröja, sprakande brasa, filt, tumblr, gosig hund, intressant läsning, norah jones senaste skiva, tända ljus. Så har min lugna morgon sett ut, och jag tänkte stanna i mina mjukisbyxor framför datorn idag med instuderingsfrågorna. Jag måste bara skriva av mig om sista avsnittet på säsong 5 på Lost som jag och Oscar såg igår. Så.himla.spännande. Snart ska vi börja på den sista säsongen, längtar!

pluggplugg

 
Dagarna består mest av lektioner, fika, plugg, mer fika och ännu mer plugg. Jag stortrivs med studentlivet och att läsa om det jag brinner för, särskilt tillsammans med alla underbara människor i klassen. Det är så värt all stress, det är faktiskt även det som gör pluggandet spännande. Imorgon ska jag isolera mig här hemma för att plugga för fullt och försöka få allting att fastna i huvudet. Snart är jag frisk nog att börja träna, längtar!

malmötripp i solsken

 
Igår var jag och Kajsa i Malmö, supermysigt! Solen var framme och det kändes nästan som vårväder. Nu är det lite gråare söndagsväder, men det spelar ingen roll då jag ändå kommer sitta framför datorn och plugga hela dagen. Imorgon börjar allvaret, så jag njuter av den sista lediga dagen.

gröna fält och virvelvindar

 

fyra dagar in på det nya året

 
Igår fikade jag med mamma igen. Det är så himla mysigt att prata om allt och inget, att skratta tills kinderna får kramp och titta på världen utanför cafét. Om ungefär tre veckor är hon iväg på äventyr igen och jag kommer sakna ihjäl mig. Men jag vet hur lycklig det gör henne, och det är det viktigaste av allt. Skype är räddaren. Idag åkte jag in till stan för att plugga med Elin i några timmar, lite fick i gjort i alla fall så man kan känna sig lite lugnare. Vi har precis njutit av en fantastiskt god middag; rotfrukter i ugnen, kall örtsås, kyckling/qourn och blandsallad. Imorgon blir det äventyr och catch up med bästa Kajsa. Jag hoppas att ni får en underbar fredagskväll!

frukost och lunch

 
 
Jag lagade en supergod thaigryta igår med qournbitar och matvete till. Jag ångrar inte en sekund att jag blev vegetarian för över tio år sedan. Det är ett av de bästa valen jag har gjort i mitt liv. Dagarna går snabbt och om mindre än en vecka börjar äntligen skolan igen. Jag är så trött på att vara sjuk och febrig, längtar till gymmet som en galning, men det får vänta. Det får bli en pluggdag istället.

gott nytt år!

 
Firar in det nya året med min älskade man, min andra halva, och min älskade syster! Det kan inte bli bättre. 2013 ska bli ett superduperunderbart år!


RSS 2.0