tacokväll och nya kläder

 
Efter seminariet i fredags så hade vi knytis med tex-mex tema hemma hos Alex, så det blev massa tacos och sangria. Jag bakade blåbärsmuffins om blev kalasgoda. Supermysigt med massa skratt och flamsande. Igår tog vi det mest lugnt här hemma och jag passade på att plugga. Huvudet dunkar tungt med jag är så trött på att vara sjuk och ligga hemma så jag trotsar min kropp hela tiden. Vågar dock inte börja träna än. Idag var jag i alla fall i Malmö och kikade i butiker och åt lunch med Lina. Fyndade en eldig klänning och en grön kjol på rea, sånt piggar ju alltid upp. En trevlig runda i det fina höstvädret. Nu är jag hemma igen och pussar på min älskling. Vi lagade en grekisk filodegspaj med fetaost och spenat igår som blev väldigt populär här hemma. Ska äta det som blev över ikväll, supergott!

BVGA01

 
 
Vi är ca 60 stycken i klassen och alla är så himla glada och härliga. Det känns verkligen som att jag har hamnat helt rätt för första gången under alla skolår! Jag är så tacksam att jag har fått turen att lära känna alla dessa underbara människor. I fredags var det sittning för oss novischer på Lunds Nation och det var en fantastisk kväll med trerätters middag och massa skratt. Studentliver är en helt ny värld.

envis förkylning

 
Jag är fortfarande förkyld och febrig och ligger mest hemma i sängen och vilar, försöker läsa när huvudet inte gör allt för ont. Tur att jag har min lilla terrier som kan hjälpa mig med plugget. Det är så segt med långa förkylningar när man vill göra tusen saker. Värmer mig med raggsockar, tända ljus, gröt och pussar från min älskling.

vackra rosor

 
Häromdagen fick jag en bukett med vackra rosor av min älskling. Jag blev så himla glad! Nu står dom i en vas på skrivbordet och lyser upp med sina färger medan jag pluggar. Förkylningen håller envist i sig, men som tur är så är vi lediga idag vilket betyder att jag en gång för alla ska försöka bli frisk genom att få i mig c-vitamin, vila och plugga i sängen. Håller tummarna för att jag blir frisk till nästa vecka så att jag kan köpa träningskort.

höst


17 september


de senaste dagarna från mobilen

 
1. I väntan på bussen med Malva. 2. Två taggade tjejer en annan solig morgon. 3/4. Morgonpromenad med hundarna i Botaniskan. 5. Följde med min älskade syster till hennes skola och hälsade på. 6. Artikelplugg i sängen med tända ljus i fönsterkarmen och ett duntäcke om mig. 7. Tände ljus i Domkyrkan för dom jag älskar och står mig nära.
 
Nu väntas lite förberedelser inför morgondagens slutseminarium i introduktionskursen!

sommarkänsla

 
Idag sken solen och värmde ordentligt. Jag har varit superflitig idag och hunnit med massa ärenden som har legat som en klump i magen. Just nu sitter jag och läser en intressant artikel på engelska om hur den västerländska moderna psykologin jämförs med den 2500 år gamla strävan som buddisterma har för att uppnå psykiskt välmående. Lite som kognitiv behandling. Jag älskar att börja läsa igen, särskilt när det handlar om det man brinner för mest, och vill jobba med i framtiden. Imorgon är det dags för första psykologilektionen, längtar!

breakfast at tiffany´s

Bilder från weheartit.
 
Förkylningen håller i sig men jag har ändå varit flitig och hjälpt till att rensa, tvätta och städa här hemma. Får tyvärr ingen ro i kroppen att ligga stilla och vila. Såg Breakfast at Tiffany´s igår och den är alltid lika galen och bra. Audrey Hepburn är vacker med sina rådjursögon. Så skönt att det bara är lördag och att det finns en ledig dag till imorgon. Vi åt en mysig lördagsfrukost tillsammans alla fem idag med tändla ljus på bordet. Man får passa på när det är helg och alla kan njuta av ledigheten. Annars brukar man bara springa om varandra hela tiden under vardagarna. Det känns verkligen att hösten har kommit. Luften, träden, och vädret har ändrats och man kan plocka fram alla härliga koftor och varma gosiga tröjor. Äntligen kan man börja äta gröt på morgonen och värma sig med te. Jag hoppas att alla som läser har en underbar helg!

sjuk


Bilder från weheartit.
 
Är hemma med feber, hosta och täppt näsa, så jag myser till det med god frukost, nyhetsmorgon, gos med katten, en bra bok och kurar ihop mig under mitt duntäcke. Regnet kommer och går och ibland skymtar solen fram mellan molnen. Nu ska jag försvinna in i "den oändliga historien" bland vita lyckodrakar, purpurbufflar och irrbloss.
 
ps. har fortfarande klarat att hålla mig ifrån choklad så jag klappar mig själv på axeln.

sociologi

Idag hade vi sociologi och det var precis som de andra ämnena väldigt intressant. Jag har dragit på mig en förkylning, så jag får ta det lugnt med träning några dagar trots att det spritter i benen. Älskling sitter bredvid mig vid vårt skrivbord och spelar guildwars och jag kan inte låta bli att försvinna in i fantasivärlden bland drakar, troll och djur. Jag är chokladsugen till tusen trots att jag har klarat mig från onyttigheter i några dagar nu hehe. Vi får väl se hur bra det går med den saken. Vill ju att min kropp ska må bra, det borde vara prio nummer ett istället för lite gottis. Jag börjar inte förrän vid halv ett imorgon så man hinner med att vara lite hemmafru och läsa igenom några artiklar. Hoppas att ni allihop har en mysig onsdagskväll.

tidig höstmorgon

Det är så härligt att gå en pw på morgonen medan solen smyger sig fram längs med horisonten. Jag har glömt hur mysigt det verkligen är, efter att ha varit utan rutiner hela sommaren. Nu när skolan har börjat tänkte jag att det skulle bli en vana att gå en promenad varje morgon innan dagen kör igång på riktigt. Inte minst för att glädja vovven med lite extra motion och bus.

första skoldagen

 
Idag började alltså äventyret. Först var jag hos studievägledaren och fick reda på viktiga saker om utbildningen och vad jag hade missat. Sen mötte jag upp pappa och åt en mumsig rotfruktssoppa med ärtor. Alltid lika mysigt att äta lunch tillsammans och prata om allt mellan himmel och jord. Med fjärilar i magen gick jag på min första lektion, pedagogik. Läraren var amazing och jag satt som ett nyfiket barn och bara tog in all spännande ny kunskap. Vi är ett gäng på 60 elever, 90% tjejer. De jag hann prata med idag var supertrevliga och framåt, helt annorlunda från hur liten man var när man började gymnasiet. Man märker hur mycket mognare och lugnare alla är i sig själva. Jag är så otroligt glad och allt känns som en overklig dimma, en dröm. Jag ska få läsa om det jag brinner för, och jag ska klara det! Efter skolan träffade jag systern min en stund och gav en krya-på-dig-kram innan jag mötte upp älskling och åkte hemåt. Nu ska vi laga fyllda auberginer med fetaost och tomat. Imorgon väntas nya utmaningar.

beteendevetenskapsprogrammet


Bild på mig och  minälskade syster från förra veckan.
 
Efter en lång och nervös väntan fick jag i eftermiddags äntligen reda på att någon har hoppat av programmet och lämnat en plats öppen till mig. Självklart tackade jag ja direkt! Eftersom att allting började förra torsdagen och lektionerna har börjat, så har jag saker att ta igen, men det är med en härlig skräckblandad förtjusning som jag kastas in i det okända universtitetslivet som student. Nu har jag slutat springa rundor i huset av lycka i alla fall hihi och kan börja tänka på vad som behöver fixas inför starten, litteratur, medlemskap i nation osv. Tänk hur snabbt livet kan ändras. Imorse var jag inställd på att söka jobb och gå till arbetsförmedlingen och nu får jag börja på min drömutbildning!

morgonpromenad och hallonplock


 
Här är några av dagens bilder från Instagram. Jag gick en timmes promenad med malva just like the old times som när vi bodde här med mamma och Malva var en valpis. Grannens hallonbuskar svämmade över med bär, så jag passade på att ta med mig en halv liter hem till oss för någon dag sedan. Det är så mycket godare än frysta. Jag har även hunnit vara en stund hos systern min innan idag som tyvärr är krasslig. En stor krya-på-dig-kram!


RSS 2.0