sushi på emporia

 
Jag, Nellie och Oscar har varit en kort runda på Emporia idag och tittat runt. Åt supergod vegetarisk sushi där. Köpte en fin löskrage på rean som piffar upp vilken tröja som helst. Nu ska jag fixa vidare på min nya tumblr mellan mina älskade datanördar spelar guildwars. Sen ska vi laga en underbart god risotto med havskräftor från Island och pilgrimsmusslor. Till efterrätt blir det en krämig chokladfondant med äkta vaniljglass och passionsfrukt. Jag är så nyfiken på vad 2013 kommer bjuda på. Förhoppningsvis massa spännande äventyr, skratt och fina minnen. Målet för mig nästa år är i alla fall att ta hand om mig själv, göra mycket av det som gör mig glad och som får mig att må bra och balanserad.

tumblr

 
Nu har jag en tumblr där jag lägger upp massa fina bilder som gör mig glad. Ni hittar mig på www.majbarn.tumblr.com.

fruktfrukost

 
Startade dagen med en vitaminkick i ett försök att driva iväg feber och snuva. Längtar till sommaren när all frukt smakar tusen gånger mer.

hummersoppa och surdegsbröd

 
Ikväll lagade älskling en fantastiskt god hummersoppa med timjan och selleri. Bo hade bakat ett saftigt surdegsbröd som passade perfekt till. Kände mig som en bortskämd prinsessa, men jag njöt av varje tugga. Tur att vi har matintresset gemensamt.

fika med mamma

 
Idag åkte jag in till stan en kort runda för att fika med mamma och träffa Anders lite snabbt. Annars spenderar jag mest tiden på att läsa vidare i Sepulchre.

god jul från mig och malva

 
Efter flera mysiga juldagar så är det dags att ta tag i plugget. Det är så lätt hänt att man kommer ifrån pluggrutinerna och man måste verkligen tvinga ner huvudet i boken. Men när jag väl är igång så är det superintressant som vanligt. Jag försöker mest bli frisk nu från feber och snuva och vilar så mycket jag kan. Jag hoppas att alla har haft en underbar jul!

fjärde advent/julafton nummer ett

 
Idag ska jag fira julafton med Oscars farmor och farfar och sen med pappa och systeryster. Pappa är king på att laga mat så det kommer bli supermumsigt. Vi ska klä granen också såklart. Det blåser ordentligt ute och det sägs att det ska komma snö, så det blir kanske en vit jul trots allt.

äntligen lov

Nu är det äntligen jullov och det inleddes igår med att gå på bio och klä granen hos mamma. Imorse åt jag en dundergod frukost och tittade på julkalendern såklart. Sedan mötte jag upp pappa på lunchen och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är så underbart att jag kan göra allt sånt där spontant nu när jag bor i Lund istället för att vara låst uppe i Klippan. Jag och Oscar köpte de sista klapparna också, så nu kan man bara ta det lugnt och njuta av allt härligt omkring som julen ger. Det ska bli så roligt att äntligen åka hem till farmor och farfar och resten av goa släkten på juldagen. Malva kommer bli lycklig av att få springa i skogen och jaga möss!


julmys

 
Nu är det lov och jag är klar med min första termin på universitetet! Fast egentligen blir det full rulle med tentaplugg hela julen. Denna veckan har varit fylld med flitigt plugg, tjejsnack, julklappsköp och hemmamys. Ikväll ska jag se Breaking Dawn med mamma och systeryster, som man har längtat. Nu är det bara några dagar kvar till julafton nummer ett med pappa, och det ska bli så himla mysigt. Synd att snön är borta, men man slipper gå från och till bussen i alla fall. Imorgon är det dags för ännu mer julklappsshopping. Härligt!

tredje advent


lussefika, tentaplugg och musikhjälpen

Musikhjälpen går på konstant i bakgrunden oavsett om jag pluggar, vilar eller lagar mat. Ett barn dör varje minut av törst och dålig hygien. Det är så fint att se alla människor som hjälper till att barnen i slummen ska få rätt till rent vatten. Dessutom är det härligt med all musik. Annars har jag försökt plugga till tentan, firat lucia med finaste tjejerna och gått på föreläsningar. Idag är det dags för en gästföreläsare som ska prata om hypnos. Det ska bli intressant. Innan dess ska jag äta lunch med pappa. Till våren ska Oscar praktisera på Tegnérs där pappa äter varje dag, så då ses vi tre ännu mer! Ikväll är det dags för julkul med en del av klassen. Det är mysigt att samlas innan alla åker hem till olika platser i Sverige.


min fina malva

 
 
Denna veckan har jag pluggat hemma, mycket på grund av snön här på landet. Jag saknar klassen massor, så nästa vecka ska jag sova lite inne i stan hos pappa så att jag kan gå på föreläsningarna och övningar som vanligt. Ikväll är Nellie här och vi ska snart göra bakad potatis i ugnen med kräftröra, och titta på Lost såklart. Imorgon kommer Oscars släkt hit för det årliga julbaket.

tredje december

 
Idag är det jag, datorn och psykologiboken som gäller. Snön är så vacker och lyser upp allting så fint. Jag har fyllt Oscars älskade dator med fluffiga valpar och julmusik. Får väl se vad han tycker om det när han kommer hem.

första advent och snölandskap

 
Veckorna går snabbt och idag är det första advent. Nellie har sovit hos oss inatt igen, vilket är supermysigt. Åt precis en mumsig fiskgryta med saffransris till lunch och kämpar på med psykologifrågorna. Det är verkligen intressant, men lite klurigt när allt ska översättas från engelska till svenska. Chili är också här så det är full rulle i huset. Vi har tagit fram adventsstjärnor, ljusstakar, fina mosskransar osv. Det fattas bara pepparkakor till ett glas kall mjölk och lite julmusik, sen är julkänslan på topp.


RSS 2.0