flitig och mysig lördag



Lyssnar på nya skivan från first aid kit (om en vecka blire live!) och skriver de sista på ett arbete som ska in i övermorgon. Helgen har varit så himla fin hittils. Igår åkte jag och oscar till hans farmor och farfar och pratade i några timmar. Sen lagade vi hemmagjorda vegetariska burgare och såg filmen in time. Brasan värmde härligt och sprakade så mysigt i bakgrunden. Som jag har saknat att bara få pussas pussas pussas och vakna till morgonljuset med dina armar om mig och känna hur du snusar i min nacke. Bästa och finaste känslan på länge. Imorse lyxade vi till det med ostbricka till frukost med fikonmarmelad, brie och annat gott framför sagan om ringen. Resten av dagen har jag varit superflitig med att tvätta, bädda rent, städa lägenheten, ändrat om och flyttat runt i princip alla möbler på mitt rum och sorterat bort kläder som inte längre används. Jag är en av dem där som älskar förändringar, bra sådana. Imorgon väntas en rolig heldag med fina hannah på Väla och så filmkväll på det. Trevligt värre.


onsdagslista


Bild från Lulyandblue. Lista från Pauline.

Jag längtar till fredag när jag får gosa in mig i den tryggaste famnen som finns, till studenten, att få resa och fotografera på inspirerande platser.

I sommar ska jag njuta av friheten som student, jobba på något mysigt café, planera framtiden lite, resa till kroatien med familjen, känna solen mot huden, få solblekt hår och fräknar, grilla god mat, bada i havet och skratta massa.

Jag skulle vilja resa till underbara London, Dublin, Paris och Rom (nästan krav på tågluff), till Hawaii för att det är mammas favoritplats på hela jorden och till något nära och enkelt som Köpenhamn bara för att där är så mysigt att fika och traska runt.

Bästa maten
är just nu gröt med torkade tranbär, keso och avokadomackor med salt och peppar, ostbricka eller avokadosallad med plommontomater, rödlök, qournfilé och kesella. Många favoriter blev det.

Jag läser Labyrinth av Kate Mosse (på engelska) plus två andra böcker i omgångar.

Jag trillar för de finaste skrattgroparna som finns och leendet som tinar upp mig inifrån och som får det att kittla i hela magen. Snart 32 månader tillsammans<3

Bästa band/artist är just nu Laleh och annat som gör mig glad.

Jag ångestar över skolan, prestationskrav, rastlöshet blandat med trötthet.

Jag är beroende av glädje och pussar från världens finaste kille.

Jag önskar att alla mina nära och kära mår bra, att sista terminen flyter på utan allt för mycket oro, att just nu få sitta på ovanvåningen av en dubbeldäckare i London redo för dagens spontana äventyr med min andra halva. Sen hade det inte varit fel om någon av ens stora önskningar och livsdrömmar hade slagit in bara sådär.

Mina favoritämnen i skolan är svenska och psykologi. Älskar att skriva och tänka, lite för mycket ibland.

Jag tittar helst på actionkomedier eller fina franska filmer som amelie från montmartre.

I helgen ska jag vara med min pojkvän och familj, söka caféjobb, plugga psykologi, sova över hos hannah, fika och gå långrundor med vovven.

Kvällar tillbringar jag helst framför en värmande brasa och en spännande film tillsammans med min pojkvän. Det är alltid lika mysigt.

Jag skulle behöva pussar i lass och att vara ångestfri.

längtan efter ord som brinner




I brist på egna bilder kommer ett skepp lastat från bland annat favoriten Lulyandblue.

Fantastiska Laleh har släppt nytt album som går på repeat. Nu är jag hemma i fina Lund igen och har konkat hem alla mina kläder från internatet. Snart är jag hemflyttad på riktigt, vilket ska bli så skönt. Att få ha en plats där alla favoritsaker är samlade istället för splittrade. Dessa tre gymnasieåren har flugit förbi när jag tänker på det. Och hjälp vad man har växt och förändrats genom att bo hemifrån, på ett bra sätt. Snart väntas det nya äventyr och man står vuxen och redo för livet utanför de trygga ramarna. Det är med en skräckblandad förtjusning som jag längtar efter studentens lyckliga dagar. Jag har så mycket drömmar, tankar, viljor och nyfikenhet inom mig att jag inte vet vad jag ska börja med. Men drömmar är bra.


150 dagar till frihet + first aid kit



Idag är det precis 150 dagar kvar tills jag tar studenten. Det ska bli så spännande, även fast det är lite skrämmande att för första gången lämna det trygga skollivet bakom sig. Jullovet har varit väldigt lugnt, med plugg, filmtittande, mysiga rundor på stan och sovmorgnar. Imorgon börjar skolan igen, en termin kvar.

Igår bokades det biljett med syrran till first aid kit på mejeriet i februari. Det kommer bli så fint så. På tal om ingenting, så måste jag verkligen börja våga fotografera igen och börja om efter hårddiskkrashen. Datorn gapar tom på fina minnen och så gör även bloggen. Det låter som ett bra nyårslöfte, plus att läsa massor av inspirerande böcker. Regnet smattrar på rutan. Det är inte ofta man hör sådant i januari.


RSS 2.0