fika i uppåkra



Idag kom bästa Louise och Meja hit från Sjöbo. Blir alltid lika glad när vi ses!

Trafalgar Square

Efter Oscar hade slutat igår så åkte vi mot Trafalgar Square för att titta runt och äta middag. Vi satt precis utanför National Gallery på den stora trappan och pratade och tittade på alla intressanta människor omkring oss. I helgen ska vi tillbaka hit då det är BT River Music där bland annat Scissor Sisters och Ludovico Einaudi spelar. Inte helt fel!

Yoko Ono - to the light

Igår gick jag till Serpentine Gallery i Hyde Park för att titta på Yoko Ono´s utställning. Det var väldigt ljust, vackert och fredligt. Vissa skulpturer som t.ex. ett vanligt äpple, en blodig sko och en vanlig ask förstod jag mig inte riktigt på, men hennes texter var fantastiska och jag gillade verkligen hur ljust allting var. Det bästa av allt var fyra önsketräd som stod utanför ingången där man fick skriva ner sin önskan och binda i trädet. Ett fint tips om ni är intresserade av konst!

fredag

Klocka från Urban Outfitters. Ringar från Top Shop.

Här om dagen var jag på en liten shoppingtur på Oxford Street och dessa fina sakerna fick följa med mig hem. Köpte även två blusar och fina pippi-skor på Primark till ett billigt pris. Idag har jag gjort saker som gör mig lugn dvs. läst massor, tagit ett bad, lyssnat på musik, tvättat och städat. Om några timmar slutar Oscar på Jamie´s Italia efter en rolig vecka. Sen har vi fyra mysiga dagar kvar tillsammans innan det är dags för oss att säga hejdå till London för denna gången.

naturens goda ting

Blåbär i yoghurt, färsk mango, morötter och en blandtallrik. Det är så naturligt och mumsigt. Oscar kommer snart hem från sin första dag på Jamie´s Italia och det ska bli så spännande att höra hur han har faft det hos eliten. Själv sitter jag och läser efter en joggingtur i parken och en härlig dusch. Nu är det bara en vecka kvar i fina London och det är med blandade känslor. Jag längtar hem till min underbara familj och mina vovvar, men jag älskar denna staden så otroligt mycket. Som tur är kommer jag och Oscar tillbaka hit snart igen. Inte minst om ett år, då Oscar redan har blivit lovad en anställning på någon av Jamie Olivers restauranger här i London efter studenten. Det kan inte bli bättre än att få höra en sådan trygghet inför framtiden.

black and white


regnväder

Bilder från en av alla mysiga dagar vi har här tillsammans. Om ni har vägarna förbi St Pauls Cathedral, så är Café Rouge ett bra tips (som jag har nämnt innan). Härom dagen åt jag en fantastisk varm sallad med zuccini, paprika, fetaost, haricots verts och oliver. Nu ska vi sova och ladda batterierna inför morgondagen.

Shoreditch Dog Show, Flower Market

I söndags tog vi oss till Colombia Road Flower Market, en bit hemifrån i närheten av Brick Lane, för att äta brunch och titta runt i mysiga vintageaffärer. Oscar åt en spansk frukost och jag åt crossiant och nektarin. Hela gatan var som vanligt fylld med blommor och härliga människor. Det är en av mina favoritplatser i London. Varje söndag fylls hela gatan med musik, skratt och god mat. Det finns även en stor bokmarknad en bit därifrån. När klockan närmade sig två så var det dags för oss att åka till Shoreditch Bark Dog Show där vi hälsade på hundra viftande svansar och såg alla möjliga sorters raser. En av vovvarna hade bara tre ben och var hur underbar som helst, så den fick massa extra gos. Gissa om jag saknade lilla Malvisen och fina Chili hemma i Sverige. Om ca en vecka får jag pussa på dom igen. Efter att ha hejat på dom sötaste hundarna i de olika kategorierna "mest viftande svans" osv mötte vi upp Oscars kusin Anja som bor i London, hennes pojkvän Micha, Oscars andra kusin Anton och hans flickvän Johanna på en pub i Covent Garden. Sen åt vi tapas på en mysig restaurang innan det var dags att skiljas åt. En underbar dag!

Andrew Parkinson


Headchef på Fifteen och Oscars mentor som har gjort detta möjligt! Fotot är från idag när vi besökte Fifteen och sa hejdå till teamet. En helt underbar människa!

sista kvällen på Fifteen



Oscar slutar strax efter en fantastisk sista kväll på Fifteen. "Lite sorgligt är det allt att säga hejdå till alla", och det kan man förstå. Jag har ätit en underbar gnocci med buffalomozzarella, tomater, oliver och basilika. Sen fick jag en varm choklad, så nu rullar jag hemåt. Imorgon är Oscar ledig så då ska vi bara ta det lugnt tillsammans. Sov gott allihop!


lyxkväll



Jag blir bortskämd som en prinsessa av alla underbara människor som jobbar här medan Oscar jobbar på och är superduktig i antipastiköket. Jag fick precis en aperitivodrink med gin, strawberry, syrup and prosecco (kostar egentligen £8 pund = ca 100 kr)! Snart ska jag beställa vad jag vill från menyn, himmelriket. Alla är så himla snälla här, det är en fantastisk restaurang!


lugnet innan stormen



Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning med feber och snörvlar och nyser om vartannat. Så jag sov fram till tre idag. Men ingen sjukdom kan hålla mig ifrån min älskling. En halvtimme senare mötte jag upp Oscar på Fifteen. Vi tog en mysig fika på EAT innan hans andra skift idag börjar. Jag har precis satt mig tillrätta i baren med en bra bok och gratis wifi, så det blir en helkväll på restaurangen ikväll tills vi är hemma vid elva-halv tolv. Oscar sitter intill mig och pussar hejdå innan det är dags för antipasti. Som tur är ser vi varandra hela kvällen. Ha en mysig fredagskväll!

/en kär Julia

Snow White and The Huntsman





Jag ser att fler har börjat följa mig och Oscar här på bloggen och det är superkul! En stor varm kram till min älskade släkt och familj, jag saknar er! Det är så mysigt att läsa era kommentarer och veta att ni uppskattar mina inlägg. Nu är vi hemkomna efter en mysig kväll. Jag var som sagt på ridskolan mitt i London för att fråga om jag kunde hjälpa till i stallet där, men man var tvungen att ha någon slags licens som tog alldeles för lång tid för mig att få innan vi åker hem igen. Så jag får roa mig med annat istället om dagarna. Om jag har tur kanske jag kan bli dagmatte till någon söt vovve här i området som jag kan träna. Hur som helst, jag fick i alla fall pussa på hästarna och fylla på min hästdos, den var väldigt tom förut.

Ikväll var det så regnigt och vi ville inte sitta på rummet, så vi gick på bio igen tokiga som vi är. Det är billigare än i Sverige som tur är, bara 6 pund för oss studenter. Vi såg Snow White and the Huntsman med bland annat Kirsten Stewart (Bella i Twilight) som var väldigt spännande. Det var precis som i snövit och de sju dvägarna, fast mörkare, mer spännande och vuxen. Nu ska vi lägga oss i sängen och sova, så jag önskar er en fortsatt mysig kväll tills vi hörs nästa gång.

Love
/Julia


Lee Valley Riding Centre



Vi har det så fantastiskt bra här tillsamman. Tyvärr kan jag inte blogga direkt via mobilen längre efter att det kom en ny uppdatering från blogg.se, så det är därför det har ekat lite tomt här i några dagar. Oscar gick till jobbet vid sju imorse, och jag har haft en lugn morgon med lång frukost och en uppiggande dusch. Snart ska jag bege mig ut på dagens äventyr, nämligen stallet på Lee Valley Riding Centre!


St Pauls Cathedral



Idag satt jag länge i parken här utanför och filosoferade, skrev ner mina tankar, läste i min engelska deckare, klappade lösa hundar och tittade på alla människor som gick förbi. Allting kändes så stillsamt och vackert just då. Det är en av de saker som jag älskar mest med London. Att man ena sekunden kan vara inne mitt bland affärer och busser, och sedan andra sekunden gå in i en grön park där lugnet omfamnar en direkt. Vägen till bussen är så mysig. Vi går förbi massa kanalbåtar som har trädgården på taken med allt från tomatplantor till blommor i alla möjliga färger. Många av båtägägarna är barnfamiljer där deras hundar är med på äventyret. Vi träffade ett par på en av båtarna för någon dag sedan som hade en valp som dem hade haft i en vecka som redan var med på båten. Snacka om perfekt hundliv, att få se världen på det sättet och träffa alla möjliga människor och djur. Det märks tydligt att dessa "båthundar" är vana vid folk. Efter det så åkte jag till Hackney Station för att titta på ett mindre Primark och lite andra affärer, men där var inget fint. Istället åkte jag vidare till St Pauls Cathedral och Top Shop som ligger där intill. Sen mötte jag upp Oscar efter jobbet och så lagade vi middag hemma och tog det lugnt. Supermysigt!


Café Rouge



Ikväll åt vi en fantastiskt middag på Café Rouge! Där är så mysig, fransk atmosfär och maten var väldigt god. Jag tog grillade king prawns i chili, sen en god efterrätt med vit chokladglass och varm choklas med hasselnötssmak. Ett helt perfekt avslut på en underbar vecka med min älskade man.


Mile End Park




Kanske inte världens bästa bilder, men såhär såg vår söndag ut. Vi åkte till Mile End för att gå på en parkfestival, men regnet öste ner så allt hade blivit flyttat inomhus. Vi hittade inte först, så vi fick skjuts av en översöt familj som pratade om allt mellan himmel och jord och körde runt och frågade tills dem hittade rätt väg till oss.  Dem var så enormt omtänksamma och gjorde allt för att vi skulle ha det bra när dem släppte av oss, t.ex. mannen frågade en kvinna som jobbade där: "Can they get a cup of hot tea or coffee?" så att vi inte skulle frysa. Vi ville bara krama om dem!

Väl framme i skydd från regnet, så kom vi in i ett gulligt galleri där det såldes fika och där fanns även några olika aktiviteter. Allt var gratis så vi tänkte, why not? Så vi tryckte varsin likadan tröja med texten "lavoo" (som vi säger i min familj istället för I love you, internt hehe). Sen blev jag målad till en fjäril över dagen och så gjorde vi fina armband. Efter det så åkte vi tunnelbanan till Oxford Street för att äta lunch och titta runt lite i affärer, Urban Outfitters och så. Gissa om folk glodde hihi. Men det var bra, för då gick dem inte in i min på gatan utan gjorde plats istället. Vi har 37 månader tillsammans idag. Jag älskar dig så mycket Oscar!!


Animals Inside Out





Imorse var vi på Borough Market och handlade goda saker inför kvällens middag, bland annat en kronärtskocka, två sorters ostar och ett fantastiskt surdegsbröd. Vi passade på att äta lunch här och för mig blev det hemmagjord falafel. Tyvärr var den inte lika god som "hålet i väggen" hemma i Lund, det slår allt. Mätta och belåtna så tog vi tunnelbanan till South Kensington och Natural History Museum. Där är just nu en utställning om djurens anatomi som var väldigt häftig. Det mest intressanta var en get där man såg hennes tvillingar ligga inne i magen. Det såg ut som dem sov, med sina små vita mular och minihovar. Man kunde även se en elefants uppbyggnad, och den var inte liten kan jag säga. Jag har nog inte riktigt förstått hur stora elefanterna verkligen är förrän nu. Man fick tyvärr inte fotografera där inne, men jag rekomenderar verkligen att se den om ni är i London.


Victoria Park



Ikväll gick vi en härlig runda i parken efter att ha matat fåglarna i kanalen. Jag fick en vacker ros av min älskling som fick stå i en vas intill mitt nattduksbord. Det känns som en dröm här.


Prometheus & Wireless Festival



Det har varit en underbar dag. Jag och min älsklig var på dejt igen hihi. Regnet ville aldrig sluta ösa ner, så vi bestämde oss för att gå på bio för andra gången. Det blev Prometheus, riktigt spännande! Är lite stolt att jag vågade se den. Oscar bjöd mig på lunch vid kanalen där jag åt en moussaka med röda linser, ugnsbakade tomater och fetaost. Så gott och mysigt! Sen tog vi underground till Hyde Park för att checka in Wireless Festival och lyssna på Deadmou5 bland annat. Men biljetterna var för dyra och regnet ville aldrig sluta, så nu har vi ätit middag hemma istället och ska strax gå en kvällspromenad längs med vattnet.


kvällspromenad

image description

 

Efter middagen tog vi en mysig kvällspromenad i solnedgången längs med kanalen. Det finns stora karpar i vattnet som simmar runt runt. Familjer åt middag och hade tända ljus i sina kanalbåtar och lyckliga vovvar sprang fritt med sina joggande ägare. Det är så mysigt att höra sorlet från folkmassorna kring pubarna på huvudgatan. Vi är så lyckliga här, som fisken i vattnet.


nostalgitripp till Stoke Newington

Idag tog vi bussen till Stoke Newington för en mysig nostalgitripp. Vi gick till cafét som låg precis under den lägenheten vi bodde i första året som vi var i London tillsammans. Samma gamla söta gubbe var kvar så han kom ihåg oss och bjöd på kakor. Vi pratade om äppelstrudlar från Österrike och om lasershowen som ska inviga Europas högsta byggnad vid Tower Bridge ikväll. Det blev en riktig frukost/lunch med varm choklad, crossiant och grillad mozzarella/tomatmacka. Coffee Bean heter stället!

Sen tog vi bussen vidare mot Covent Garden där vi tittade rundor bland fina te-affärer, vintagekläder och matstånd. Därefter fixade vi lite ärenden innan det var dags att bege sig hemåt och laga middag. Just nu chillar vi på balkongen, favoritplatsen såklart. Ha en fin kväll!

 


kärlek

 


Wood Green

Idag har vi varit på äventyr i Wood Green. Vi har gått på brittisk bio för första gången och sett nya Spiderman (som var kalas), köpt en vargtröja och besökt ett cat shelter. Nu ska vi laga en härlig middag och njuta av resten av kvällen på balkongen.

Jag saknar er min älskade familj!

 

 


The Savage Garden




Idag har varit en lugn dag. Jag satt en stund på Fifteen och började på en ny bok "The Savage Garden". Den handlar om en mystisk mordgåta i Toscana i slutet av 50-talet. Passade såklart på att pussa på min älskling också.
Jag brukar ta en omväg inom parken på väg hem för att förhoppningsvis stöta på någon glad vovve. Det som skiljer sig ifrån Sverige är att i princip alla hundar går lösa här. Ägarna har en enorm tillit till sina hundar och hundarna håller själva koll på var matte/husse är hela tiden även om dem springer i iväg på äventyr själva. Därför är parken en härlig plats om man har hundsaknad och behöver lite gos. Följ mig på instagram vettja, mrjulia heter jag där!


hej på er

Jag ser att fler nya läsare har hittat hit, så kul! Nu är jag nyfiken på er. Hur hittade ni hit? Vem är ni? Vad tycker ni om bloggen? Ha det fint allihop!

Love
/Julia

 

 


Top Shop

 

Jag älskar min nya bustier från Top Shop, den utstrålar sommar och blommor! Modet här i London är så enormt inspirerande. Alla människor har sin unika, galna stil och uttrycker sin personlighet genom sina kläder. Ingen är rädd för att gå utanför ramarna och kombinera ihop olika genre och plagg. Denna resan öppnar mina ögon för världen och alla fantastiska människor som finns där ute. Att jag får uppleva detta med min underbara Oscar betyder allt.

Glöm inte att titta in på min och Oscars gemensamma blogg om livet i London: www.workingatjamie.blogg.se

 


Brick Lane

Efter en lugn söndagsmorgon och städning så begav vi oss mot Brick Lane där vi åt en god lunch och fyndade i vintage stores. Sen var det fotboll för hela slanten. Spanien spelade grymt. Idag börjar en ny vecka, en regnig sådan. Jag åt en fin fruktsallad till frukost imorse, sen har jag suttit på balkongen och försvunnit in i bokens värld med filtar om mig och tända ljus. Det ska jag fortsätta med nu.


katten elvis

Frukost på balkongen tillsammans är det mysigaste på hela dagen. Vi varierar med allt från jordgubbar, vattenmelon, mango, nektariner, mackor med tomat och basilika till olika sorters yoghurt som rabarber och vanilj. Katten Elvis som bor här brukar göra oss sällskap. Lägenheten är så fin och de som bor här är supertrevliga. Imorse vaknade jag vid halv åtta av att grannarna fortfarande spelade Temper Trap Remix, skrattade och drack öl. London är så levande.

 

 


Jamie Oliver & Gennaro

(Skulle ha publicerats igår). Just nu sitter jag i baren på Fifteen med en heliumballong i handen. Hela gatan är fylld med mat, musik och glada människor och viftande svansar. Vi har pratat med Jamie och Gennaro och förevigat det med bilder såklart. Nu ska vi njuta vidare av festivalen!

 

 



RSS 2.0